Az örökbefogadás menete


Köszönjük, hogy vásárlás helyett az örökbefogadást választottad!

Egyesületünknél az örökbefogadás menete a következőképpen alakul:

1. Ha láttál egy olyan Apró Ebet, aki számára úgy érzed, megfelelő gazdi lehetnél, mindenekelőtt kérünk, hogy töltsd ki a jelentkezési lapot itt. Kérünk, ne csak az alapján dönts, hogy melyik kutyus a legcukibb. Törekszünk arra, hogy védenceink személyiségéről, szükségleteiről a lehető legtöbb információt osszunk meg, és mindegyikőjük esetében a neki leginkább megfelelő örökbefogadót keressük.

2. Amennyiben úgy érezzük, hogy jó párosítás lehettek, e-mailben vagy telefonon a lehető leghamarabb megkeresünk, és megadjuk Neked a kiszemelt kutyus ideiglenes befogadójának elérhetőségét, akivel egyeztetni tudsz egy bemutatkozó találkozóról. Már most megemlítjük, hogy erre a találkozóra érdemes mindenkit elhozni (másik kutyust beleértve), aki egy otthonban lakik Veled, hiszen látatlanban nem garantálható, hogy mindenkire ugyanúgy reagál egy kutya. Az első találkozó sikerességétől függően kérhetünk, hogy egy második találkozón is vegyél részt. Hidd el, ezt nem azért tesszük, mert nincs jobb dolgunk, pusztán azért, mert mindig megpróbálunk a lehető leginkább meggyőződni arról, hogy valóban jó párosításról van szó.

3. Ha a találkozó sikeres volt, egyesületünk egyik tagja vagy önkéntese telefonon felveszi Veled a kapcsolatot, és megbeszélitek, mikor tudod őt fogadni egy környezettanulmányra. Ez egy afféle családlátogatás. Ne izgulj, nem az a lényeg, hogy mindenhol rejtett világítás és spanyol járólap legyen! Az elsődleges szempont az, az otthon biztonságos-e a kutyus számára. A személyes találkozás(ok) és a környezettanulmány szükségessége miatt nehézségek adódhatnak, ha Budapesttől komolyabb távolságban lakik a jelentkező. Ez nem zárja ki az örökbefogadást, de sajnos nem fogunk tudni minden esetben segíteni.

4. Ha pedig ez is rendben ment, akkor nincs más hátra, mint előre, és két hétnyi próbaidő után - amelynek során kutya és új gazdi egyaránt meggyőződhetnek arról, hogy őket az ég is egymásnak teremtette - elindítjuk az örökbefogadással kapcsolatos papírmunkát. Az örökbeadás az örökbefogadási szerződés aláírásával, a 20.000,- forintos örökbeadási díj megfizetésével, illetve az oltási könyv és az általunk elvégeztetett orvosi kezelések dokumentációjáról készített fénymásolatok átadásával válik hivatalossá.

Megosztás:

0 megjegyzés