Az Apró Ebek Állatmentő Egyesület céljai

"A kutyamentésben elveszítettem az eszemet, de megtaláltam a lelkemet."

Egyesületünket a szükség szülte, többféle értelemben is.

Egyrészt - és ez ma már senki számára nem titok - temérdek kutyus szorul segítségre nap, mint nap. Ők a kutyatársadalom átmenetileg kitaszított tagjai, az eldobottak, a feleslegesek, a meguntak, az elhanyagoltak. Alapító tagjaink mindegyike legyőzhetetlen vágyat érez arra, hogy rajtuk segítsen.

Másrészt sajnos hazánkban még mindig nem elég elterjedt sem az örökbefogadás, sem a felelős állattartás. Eltökélt célunk, hogy nemzedékek gondolkozását, hozzáállását változtassuk meg, hogy egy olyan országban élhessünk, ahol egyre többeknek az örökbefogadás az első gondolatuk, ha új kutyusra vágynak, és ahol egyre többen hajlandók kutyáiknak valódi törődést biztosítani.

Harmadrészt pedig azt tapasztaltuk, hogy a magyarországi kutyamentésben nagyon sok helyen káosz, fejetlenség uralkodik. Jószándékú emberek mentenek kutyákat utcáról, ebtelepekről különösebb tapasztalat vagy tervezés nélkül, majd továbbadják őket - nem egyszer még oltatlanul, ivartalanítatlanul - szinte bárkinek, aki az ország túlfeléről Facebookon küld egy üzenetet, majd csodálkoznak, hogy a kutya nem megfelelő helyre került.

Alapító tagjaink célja elsősorban a felelős állatmentés. Nem hangzatos PR-sztorikból akarunk megélni, hanem az általunk vállalt kutyusokról mindenféle értelemben gondoskodni. Célunk, hogy megértessük, miért csak ennek van valódi értelme. Célunk, hogy üzenetünket minél több emberhez tudjuk eljuttatni.

Nagy célok ezek? Ehhez nem férhet kétség, és tisztában vagyunk vele, hogy ha sikerül is elérnünk őket, az fáradtságos, sokszor frusztráló, hosszú munka eredményeként történhet csak meg. Azonban mindennek egy csoport lesz a nyertese: a kutyák.
Nekünk pedig ez számít.


Tags:

Megosztás:

0 megjegyzés